Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan a.u.b. vrijblijvend contact met ons op.

Buitenland en overlijden / afscheid

Is begraven of cremeren in het buitenland mogelijk?

Ja, dat is tegenwoordig geen probleem. Steeds meer mensen die niet in Nederland geboren zijn, willen de uitvaart laten plaatsvinden in hun land van herkomst. Een uitvaart in het buitenland brengt wel extra kosten met zich mee, zoals de repatriƫring.

Kan ik een uitvaart toch in Nederland laten plaatsvinden, ook al woon ik in het buitenland?

Van den Berk & Loonen uitvaartzorg kan in Nederland alles voor u regelen, terwijl u de terugreis maakt met uw overleden dierbare. Bewaar buitenlandse nota's en de akte van overlijden. Vraag de nota's in een leesbare taal (bijvoorbeeld Engels) op te stellen.

Wat moet ik doen als iemand in het buitenland overlijdt?

Als u op reis bent in het buitenland, bel dan eerst de reisverzekering. Die zorgt voor repatriering van de overledene.Als u in het buitenland woont, kunt u contact opnemen met Van den Berk & Loonen uitvaartzorg. Wij kunnen vanuit Nederland alles regelen.

Hoe snel na aankomst in Nederland dient de uitvaart plaats te vinden?

De begrafenis of crematie gebeurt niet eerder dan 36 uur na het overlijden en niet later dan uiterlijk op de zesde werkdag na die van het overlijden. Als de termijn van zes dagen al voorbij is: zo snel mogelijk. De dag van overlijden telt niet mee.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.