Licht in de duisternis!

Ineens is het buiten weer koud, donker en ongezellig. We zoeken de gezelligheid weer binnen. Kachel en kaarsjes aan, lekker nestelen op de bank, dekentje erbij, gordijnen dicht; heerlijk knus.

Eenzaam in alle drukte

Maar wat als je deze winter alleen op die bank moet zitten, door het verlies van een dierbare? Dan kan dat duister van de lange avonden en de gesloten gordijnen behoorlijk op je af komen! Of wat te denken van alle eenzame ouderen, die soms dagen geen woord wisselen met iemand en praktisch geïsoleerd van de buitenwereld leven? Ja, ook deze winter zijn er helaas weer veel mensen eenzaam, ondanks de drukte van alle mensen om hen heen.

Oog voor elkaar

Maar gelukkig leven wij in De Kempen, waar nog volop rust heerst en waar we nog altijd oog hebben voor elkaar. Ik heb al vaker geschreven over de hartverwarmende zorg die we hier voor elkaar hebben, waar ik intens dankbaar voor ben. Ik zie echt hoe de dorpelingen voor elkaar klaar staan in tijden van nood en verdriet.

Verlichten

De donkerste maanden van het jaar staan nu voor deur, waar veel mensen tegenop zien door verlies en verdriet. Maar gelukkig zijn er toch ook wat lichtpuntjes. Zo zijn er rondom Allerzielen weer vele kaarsjes ontstoken, ter gedachtenis aan onze dierbaren die niet meer bij ons zijn. En straks komen de feestdagen er weer aan; het familiefeest van warmte en licht waarbij mensen elkaar opzoeken. Laten we in alle overige donkere dagen goed voor elkaar blijven zorgen. Samen kunnen we deze periode zo goed mogelijk verlichten, voor iedereen die daar behoefte aan heeft!

Herinneringsavond voor onze overleden dierbaren

Ook wij dragen daar graag aan bij door op vrijdag 16 november een herinneringsavond te verzorgen voor alle overleden dierbaren, voor wie wij het afgelopen jaar de uitvaart mochten verzorgen. Als nabestaande ontvangt u hiervoor een persoonlijke uitnodiging, zodat we samen de kaarsen kunnen ontsteken voor uw overleden dierbaren en in gedachten weer even samen zijn.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.