Met heilige koe of rouwkoe?

Ja, u leest het goed: de rouwkoe. We kennen tegenwoordig zoveel verschillende vervoersmogelijkheden tijdens een afscheid, dat we nergens meer van op kijken. Ook niet van een rouwkoe.

Leentje

Rouwkoe Leentje deed al jaren trouw dienst op bruiloften, om het bruidspaar op ludieke wijze naar de trouwlocatie te vervoeren. Onlangs heeft haar eigenaar besloten het dienstenaanbod verder uit te breiden. Sindsdien trekt Leentje ook wel eens een rouwkoets, eigenhandig door haar baas gemaakt. Leentje is niet zomaar een doorsnee-koe maar best een verstandige dame. Ze is goed afgericht en er kan zelfs iemand op haar zitten als we in de stoet naar de uitvaart gaan. Alleen is ze niet zo snel zoals wij hier in De Kempen doorgaans zijn. Ze kan maximaal 3 kilometer lopen en daar doet ze een half uur over. Maar we nemen altijd tijd voor afscheid nemen dus waarom zouden we ons laten opjagen in het vervoer, als we dit ook in alle rust kunnen doen?

Steeds meer keus

Het vervoer van overledenen krijgt steeds meer persoonlijke mogelijkheden, die precies passen bij de interesses of hobby's van iemand. Zo kunt u in plaats van de traditionele rouwauto ook kiezen voor de eigen tractor met platte kar, de rouwkoets, jeep of rouwfiets. En met de vakantie nog in ons achterhoofd; de rouwcaravan behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is een aanhanger die is omgebouwd als een kleine caravan met plaats voor één kist. Deze past achter ieder vervoersmiddel, behalve een motor.

De laatste rit

Als uitvaartverzorger kijken we dus intussen nergens meer van op. Al deze mogelijkheden geven ons juist de kans om in te spelen op de specifieke wensen van de overledene en/of nabestaanden. Want we willen er voor zorgen dat elke overledene een unieke en passende uitvaart krijgt. Met persoonlijke elementen die herkenbaar zijn voor de aanwezigen en het afscheid 'eigen' maken. Dus beste 'boeren' en 'buitenlui'; als u dat wenst, wordt u ook ooit vervoerd naar uw laatste rustplaats, op de manier die bij u past.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.