Na een overlijden

Na een overlijden moeten er binnen korte tijd een aantal zaken goed geregeld worden. Met onze meer dan twintig jaar ervaring in uitvaartzorg weten wij als geen ander de weg in de Kempen en kunnen wij u vakkundig en betrouwbaar adviseren bij de vele keuzes die u moet maken.

Aangifte van overlijden

Na een overlijden moet er zo spoedig mogelijk aangifte van overlijden worden gedaan bij de burgerlijke stand van de gemeente waar het overlijden plaatsvond. Deze gemeente registreert het overlijden en verzorgt twee documenten:

  • Een akte van overlijden voor de nabestaanden;
  • Een verlof tot begraven of cremeren voor begraafplaats of crematorium.

Wij verzorgen graag namens u de aangifte van overlijden bij de gemeente. Dat geeft u wat meer rust en tijd om na te denken over de invulling van de ceremonie. Volgens de wet moet de uitvaart plaatsvinden op uiterlijk de zesde werkdag na de dag van het overlijden. Natuurlijk is bij gegronde redenen uitstel mogelijk, bijvoorbeeld wanneer iemand uit het buitenland moet komen voor de uitvaart. Wij kennen deze procedures en verzorgen ook dat graag voor u.

Vooraf aan het bezoek van onze uitvaartverzorger

Als u ons belt na het overlijden van een dierbare, maakt onze uitvaartverzorger met u een afspraak voor die dag op een tijd die u het beste schikt. U heeft dan altijd nog de mogelijkheid om met uw naasten al wat zaken voor te bespreken. Misschien had uw overleden dierbare beschreven in het document 'Mijn uitvaartwensen' hoe het afscheid zou moeten verlopen. Als die uitvaartwensen onbekend zijn, is het aan u om de keuzes te maken. U dient allereerst een beslissing te nemen over cremeren of begraven. Ook zullen we u vragen of en waar u uw overleden dierbare wilt laten opbaren; in een van onze uitvaartcentra, bij u thuis of op een geheel andere locatie. Mogelijk weet u samen al een antwoord op deze eerste vragen. Mocht dat niet zo zijn, dan zullen we samen proberen deze te beantwoorden tijdens ons gesprek.

Onze persoonlijke begeleiding na een overlijden

Onze uitvaartverzorger staat u bij in deze moeilijke dagen, op de manier die u wenst. Wilt u alleen een luisterend oor of juist iemand die u al het werk uit handen neemt? Door onze ervaring en inlevingsvermogen weet onze uitvaartverzorger als geen ander wat u van ons verwacht en op die manier proberen we u het beste te helpen. Ons eerste gesprek dient om te kijken wat uw wensen zijn voor het afscheid. Als we weten hoe dit in grote lijnen gaat verlopen, kunnen we u verder helpen met inspirerende ideeën voor bijvoorbeeld teksten, beeld en muziek, de invulling van de ceremonie en uw eventuele rol daarin, de wijze van condoleren of gewoon samenzijn, het vervoer van de dag. Wij willen dat alles precies zo verzorgd is, zoals we dat vooraf hebben besproken. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht aan de voorbereidingen. Het geeft rust als u weet dat u erop kunt vertrouwen dat alles goed wordt verzorgd. En rust geeft ruimte. Voor troost.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.