Asbestemming of grafmonument

Na de uitvaart moet u de keuze maken voor de asbestemming of het grafmonument. Onze uitvaartverzorger kan u precies vertellen wat er wettelijk en lokaal allemaal mogelijk is. Zo weet u ook zeker dat u op de gekozen locatie in alle rust mag uitstrooien en de juiste keuze maakt voor het grafmonument.

Asbestemming

Vanaf vier weken na de crematie mag u de as ophalen bij het crematorium. Volgens de wet moet de asbestemming daarna plaatsvinden naar de (vermoedelijke) wens van uw dierbare. Als u niet weet wat die wens was, beslist u met uw familie. Mogelijk wilde uw overleden dierbare een uitstrooiing in de bossen of wilt u de as begraven in het familiegraf. Of wellicht wilt u wat as thuis bewaren in een mooie urn of bij u dragen in een persoonlijk herinneringssieraard. 

Aanschaf en plaatsing grafmonument

Bij de keuze van een begraafplaats is het verstandig te vragen naar de regels voor grafmonumenten. Deze kunnen per begraafplaats enorm verschillen. Ook het aanbod in prijs, kwaliteit en garantievoorwaarden van grafmonumenten varieert enorm. U heeft alle tijd om de juiste keuze te maken want wij zorgen er met een tijdelijk naamplaatje voor dat uw dierbare nooit anoniem begraven ligt. Wij helpen u graag bij het zoeken naar de juiste, persoonlijke steen of het meest gepaste monument.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.