Afscheidsceremonie

Misschien heeft uw dierbare u laten weten hoe de ceremonie ingevuld moet worden. Als dat niet zo is, is het aan u en uw naasten. U kunt kiezen uit diverse uitvaarten, waarbij o.a. het aantal genodigden varieert. Zo kunt u kiezen voor:

 • Een uitvaart die voor iedereen toegankelijk is

  U geeft iedereen gelegenheid om afscheid te nemen en bij de uitvaart aanwezig te zijn. Om mensen op de hoogte te stellen, kunt u vooraf rouwkaarten sturen en een advertentie plaatsen.

 • Een uitvaart in besloten kring

  Kiest u voor een uitvaart in besloten kring, dan nodigt u een selectief gezelschap uit, zoals familie en naaste vrienden. Na de uitvaart kunt u een grotere groep mensen informeren over het overlijden.

 • Een uitvaart in stilte

  Bij een uitvaart in stilte is meestal alleen de naaste familie aanwezig. Vaak wordt het overlijden pas na de uitvaart bekendgemaakt.

 • Afscheidsplechtigheid voor iedereen toegankelijk, gevolgd door een uitvaart in besloten kring

  U kunt kiezen voor een afscheidsplechtigheid waar iedereen welkom is, gevolgd door een uitvaart met familie en vrienden.

 • Condoleancebezoek voor iedereen met uitvaart in besloten kring

  U organiseert op een moment voor de uitvaart een condoleancebezoek waar iedereen afscheid kan nemen en condoleren. Vervolgens wordt de uitvaart later in besloten kring gehouden.

Welke keuze u ook maakt, we helpen u graag daarbij. We kennen de lokale mogelijkheden en kunnen dankzij onze jarenlange ervaring u diverse suggesties doen. Al uw wensen en verhalen vormen de inspiratie voor een uniek en persoonlijk afscheid, waarin iedereen uw dierbare zal herkennen.

Muziek

Muziek bepaalt in grote mate de sfeer van een uitvaart. Daarom is een weloverwogen en persoonlijke keuze belangrijk. Kent u de voorkeur van uw overleden dierbare? Was er een favoriete zanger, band of orkest? Wij kunnen u helpen bij de keuze van passende persoonlijke muziek. Als uw voorkeur uitgaat naar livemuziek kunnen we u daarvoor ook suggesties doen. Samen met u zorgen we voor de muziek die past bij uw overleden dierbare.

Toespraken

Herinneringen, een levensloop, anekdote; een persoonlijk woord is mooi tijdens een uitvaart. Meestal vragen mensen zelf of ze iets mogen zeggen maar u kunt ook zelf sprekers voor de ceremonie uitnodigen. Natuurlijk kunt u uw dierbare nog een laatste keer toespreken of de aanwezigen bedanken voor hun komst en medeleven. Onze uitvaartverzorger kan u advies geven om uw tekst rustig en verstaanbaar uit te spreken. Als u liever toch niet in het openbaar spreekt, nemen we dat graag van u over. We nemen als u dat wenst ook de regie van u over van de volgorde van sprekers en hun aankondiging.
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.