Kinderen en uitvaart

Steeds meer ouders kiezen ervoor om hun kind te betrekken bij het afscheid. Dat kan bijvoorbeeld door uw kind een tekening te laten maken, een kaarsje aan te laten steken, bloemen te dragen, etc. Voor u als ouder kan het een lastige beslissing zijn om uw kind wel of niet te betrekken bij het afscheid. Het aanwezig zijn bij een afscheid kan helpen bij de verwerking van het verlies. Onze uitvaartverzorger helpt u graag op weg bij de begeleiding van uw kind met het mooi geïllustreerde boek 'Dag lieve ….'. In dit werkboek kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd met kleuren en schrijven zelf een tastbare herinnering maken aan hun overleden dierbare. 

Het afscheid van een kind

Soms moeten we afscheid nemen van een kind. Wij proberen ouders en verdere familie bij te staan in hun enorme verdriet. Samen met de ouders zoeken we naar een gepaste wijze om afscheid te nemen. De persoonlijke elementen zoals een speciaal kistje, een mooie ballon en passende teksten en muziek maken een afscheid onvergetelijk. De herinnering hieraan helpt de nabestaanden later een klein stukje op weg in de verwerking van dit grote verdriet. 


Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.